Er du på jagt efter et rigtig godt job, men synes du det er lidt svært at gøre sig konkurrencedygtige? Det kan være noget af en udfordring at lande det helt rette job. I denne artikel får du nogle gode råd om, hvordan du forbedrer dine chancer på jobmarkedet.

Målret din ansøgning til stedet

Det handler først og fremmest om at gøre noget ud af sin ansøgning. Når man ansøger rigtig mange jobs ad gangen, så kan det være meget fristende, at man blot sender en generel ansøgning afsted til dem alle sammen. Og måske kan man også gøre dette ved de jobopslag, som man alligevel ikke er så dybt interesseret i. Der er ofte en del jobs, hvor man simpelthen blot ansøger, fordi det er bedre end alternativet. Om alternativet så er at gå ledig eller at blive på ens nuværende job kan komme ud på et.

Hvis du finder et jobopslag, hvor du virkelig bliver interesseret i selve jobstillingen, så handler det også om at gøre noget ud af sin ansøgning. Og det handler altså om at målrette denne præcis til stedet. Du kan for eksempel gøre dette på smarte måder ved at nævne firmaet eller arbejdsstedet i selve ansøgningen. Man kig også på hvilke kvalifikationer, de leder efter, og fremhæv disse i din ansøgning.

Har du brug for lidt mere uddannelse?

Nogle gange handler det også om, at man har brug for lidt mere uddannelse. Og det skal helst gerne være en formel form for uddannelse, hvor du har en form for bevis bagefter, for hvilken viden du har tilegnet dig. Du kan af den grund blandt andet kigge på positivlisten, hvor du kan finde en liste over hurtige kurser, som du kan få gennemført i løbet af ingen tid.

Ofte handler det trods alt ikke om så meget, før man gør sig selv konkurrencedygtig. Måske skal du blot have nogle noget mere teknisk kunnen inden for webredigeringen eller lignende? Overvej hvilke ting, der kunne være relevante for de jobstillinger, som du søger.

Overvej at få erfaring gennem frivilligt arbejde

Hvis du har lidt længere tid før du skal i gang med at søge jobbet, så kunne du også prøve at få relevant erfaring gennem diverse former for frivilligt arbejde. Alt efter hvor du befinder dig henne i landet, så er der ret mange organisationer, som kan bruge din hjælp.