Spørgsmålet hen mod sommerens lange ferie må være, om du skal bruge alle de penge, du som lønmodtager har kunne skrabe sammen under pandemien. Med hjemsendte arbejdere, der ikke kunne bruge deres penge på andet end byggeprojekter, har flere kunnet skrabe penge sammen. 

Hvad skal de så bruges på. 

Helt oplagt er det at søge mod Ægypten og finde alle de nips-ting, du mangler og bare skal have med hjem. Men en investering i fremtiden kunne måske også komme på taler – eller? 

elbil

Den varme planet mangler kolde venner

Planeten bliver varmere. Vandstandene stiger. Det sner steder, der aldrig har sneet før. Der er tørkesteder, hvor der normalt aldrig bliver så varmt. Og det virker, som om den amerikanske østkyst oplever en orkan eller storm flere gange om året. 

Planten bliver ikke ligefrem koldere af, at vi sætter os ind i flyvemaskiner og tæsker rundt på hele planten. Den bliver faktisk varmere, meget varmere! 

Hvad skal man så gøre, hvis man ikke kan flyve. Man skal måske tage ved lære af de mange måneder, vi har kunnet være i Danmark. For selvom udlandet er fantastiske på en flyvetur, er Danmark og nabolandene også fantastiske at opleve eller genopleve. 

Denne gang kan det så være i en af de mange el biler til salg, du finder på linket. Hvis der har været rum til at spare nogle penge sammen, så er der måske ved at være råd til en stor investering. 

Elbilen er en stor, god og vigtig investering. Den vil kunne hjælpe den varme planet, som desperat skriger efter hjælpen. 

Se igen den genoplukkede verden

Omvendt kan man også tænke. Jeg har ikke været på ferie langt væk i lang tid nu. Måske er det faktisk ved at være sådan, at du har sparet nok op på den grønne og økonomiske skala, så der er råd til at komme langt væk hjemmefra. 

Hvis det er tilfældet, så se at komme afsted. Den store genoplukkede verden er præcis, som den var før. Eller måske endda endnu bedre. 

Det er stadig en voldsom og overvældende følelse at står foran pyramiderne eller at åg rundt i gaderne i Ægypten. For slet ikke at tale om køreturene i taxa eller sejlturen på Nilen. En oplevelse for livet, det kan sætte tingene i perspektiv. Det kan også være en solid hjælper til klimaet. 

Ægypten

Du kan ikke vinde hver gang

Om du vælger det ene eller det andet, kan det være godt det samme. Du kan ikke vinde hver gang. Faktisk kan du ikke engang vinde hver anden gang. 

Du kan vælge elbilen og sidde derhjemme og sukke over, at du ikke fik se pyramiderne. Du vil også kunne stå foran pyramiderne og tænke, der røg den elbil da. 

Det er ikke til at regne ud, hvad de bliver gladest for i længden. Så valget må træffes med en stor portion grundig overvejelse. Man kan på ingen måde vine hver gang. Det eneste, man kan gøre, er at forsøge. 

Til sidst må tiden vise, om du valgte den bedste ferie nogensinde eller den bedste bil nogensinde.