Har du en skøn Jack Russel Terrier, der er livlig, klog og fuld af iver for at lære nyt og samarbejde med dig, kan det være en stor udfordring at finde ud af, hvordan og hvorledes man skal træne den. Den er en mellemstor hund, der kræver en del opdragelse fra hvalp af, og samtidig kan du bruge den til apport, agility, dressur og jagt og den er på denne måde en meget alsidig og nytteskabende hund i forhold til dig og dine fritidsaktiviteter.

Her ser vi nærmere på, hvad du kan træne den til, og hvordan du skal gøre det for at det bliver en optimal træning for både dig og hunden.

Agility

Hvis din hund elsker at springe, hoppe, løbe zig zag og endda på tid, skal I gå til agility. Dette kan I gøre i fritiden på naturlig vis ved at tage i skoven og lade den springe over træstammer, der ligger på jorden, lade den løbe zigzag ind i mellem træerne osv. eller I kan gøre det i en hundeklub, hvor I også træner og dyster i konkurrencer mod andre hunde. Når I gør det i en hundeklub, har klubben lavet en agilitybane, hvor der er både spring, zig zag løb, et lavt bord, hvor hunden skal lægge sig ned kortvarigt og en rør tunnel, som den skal løbe igennem. Her kan I træne med andre hunde om at klare banen på tid, og hunden kan give den gas med at løbe stærkt og få brugt sig selv på en sjov og aktiv måde.

Aport

Har du lyst til at lær jack russell terrieren at kende på en mere jagtagtig måde, vil det være en fordel at træne aport med den i hundeklubben. Her lærer den at hente en pind, et gummidyr, en bold eller lignende og komme tilbage med det til dig. Det kræver noget træning, at hunden ved, hvad den skal, også at den skal levere det tilbage til dig og ikke bare løbe rundt med det eller lægge sig ned og gnave i det. Giv den gerne en godbid, når den afleverer aport genstanden til dig, så den føler, at den får en belønning fremfor at miste sit legetøj.

Rigtig god fornøjelse med jeres træning, som vil skabe rige oplevelser og opbygger jeres venskab.