Turen går til? 

Ægypten selvfølgelig, hvor I kan købe alle de små lækre nips-ting, I overhovedet kunne drømme om. Og ikke bare det. Priserne er virkelig gode, tingene har historie, og markederne er en oplevelse i sig selv. 

I skal til Ægypten. Men hvordan planlægger I så turen til det fjerne land i Nordafrika? Her i artiklen får I nogle bud på, hvordan turen kan gøres meget nemmere for jer. 

rejse

Forbered på det ventede og åbenlyse

I kommer til at svede. I kommer til at gå rundt i bagende sol. I kommer til at skulle passe på jeres egne og børnenes kroppe, hvis sådan nogle skal med. 

Det vil f.eks. blive helt oplagt med ammeindlæg, hvis du gerne vil undgå en noget uheldig, akavet og ubehagelig situation på markedet.

Husk altid at pakke tasken med en stor toilettaske. I skal kunne håndtere den hårde sol med masser af solcreme. I skal kunne håndtere en hård mave med de rette piller. Hovedpine skal klares med en panodil og så fremdeles. 

Tager I afsted i den sene efterår eller tidlige forår, skal tasken også pakkes med rigelig varmt tøj. Temperaturene er væsentlig højere end vores herhjemme i disse månder. Dog vil den falde meget i nattetimerne, og skyggen vil være meget kold at færdes i. 

Vær derfor også klar på, hvis der skulle opstå problemer med en lille halsbetændelse eller lignende.  

Hav altid flere betalingskort

I render rundt på små markeder, basarer, hyggelige baggårdscafeer og restauranter. Her er det sjældent muligt for jer at betale med kort, så kontanterne bliver hævet hele tiden. 

Her skal I også være meget opmærksomme. Den hyppige tur i banken bliver noget mere besværlig, skulle I miste et kort eller opbruge den maksgrænse, jeres kort måske har i udlandet. 

Hvis I har et visa-kort, vil sidstnævnte kunne blive tilfældet for jer. Hold hovedet koldt. Ring til banken og få opklaret mysteriet. Det kan være noget af en overraskelse, når kortet pludselig ikke virker. Ofte betyder det blot, at sikkerheden fra bankens side virker.

Et MasterCard vil være klart at foretrække som et andet kort på turen. MasterCard er desuden hyppigere brugt i udlandet, hvorfor flere steder kun tager dette eller lignende kort og ikke dit visa-kort – it’s a crazy world out there. 

MasterCard vil ikke have en maksgrænse for brug af kortet i udlandet. 

kort

Tjek op på faciliteterne hjemmefra

For ikke at blive svært skuffet, når I ankommer, er det en virkelig god ide at dobbelttjekke jeres hotel eller anden booking. I kan blive virkelig triste, når I ser hotellet. 

Læs op på anmeldelser og se hotellet på Google Maps eller noget tredje. En dum ide er blot at ankomme og forvente, at bookingen er i sin fineste orden. 

Igen. Hvorfor ikke undgå irritationer, uheldig og ubehagelige situationer, når det muligt. Med et hurtigt kig online kan I sørge for, at ubehagelighederne bliver begrænset til et minimum. 

Hvis I tager chancen med et tvivlsomt hotel, så betal ikke på forhånd. Det vil i mange tilfælde være muligt at booke til en mindre pris og betale i hotellet, når I er ankommet. På den måde kan der ryge et mindre beløb til bookingtjenesten, hvis hotellet er noget være l…, men det er en lille pris at betale for den gode ferie.