Lys er lige så vigtigt for at skabe den rette stemning i boligen som selve møblerne, indretningen og farven.

Der findes rigtig mange måder at skabe den helt rigtige stemning med lys på. Det rigtige valg af lamper og lys kan ændre hele æstetikken i rummet, læs med her i artiklen og bliv klogere på hvordan.

Sørg for at have en basis belysning

I stort set alle af husets rum er det vigtigt at der er en god basis belysning som du kan bruge til hverdag. Uanset om du er i køkkenet, i stuen eller i soveværelset eller et helt andet rum er der nemlig til tider brug for god belysning.

Her kan du evt. bruge spotlys i loftet eller andre store loftslamper der giver en god spredning med effektiv belysning.

Spotlys på væg

Suppler med spot belysning

Når du først har fået dækket de basale behov for belysning i boligen, så kan du begynde at tænke i såkaldt spot belysning eller koncentreret belysning.

Det vil sige ekstra lys du kan tænde til særligt brug. Det kan f.eks. være en god læselampe, skarpt lys i køkkenet når der skal laves mad, eller ekstra lys i arbejdsværelset.

Du kan også vælge belysning til at skabe særlig fokus på et område i dit hus, f.eks. et kunststykke, en hyggekrog, eller en smuk væg. 

Skab særlig stemning med farverigt lys

Lys behøver bestemt ikke kun at være hvidt, faktisk kan farverigt lys være med til at skabe helt specielle stemninger og også påvirke humøret. Skab f.eks. ekstra hygge i TV stuen med rødt eller blåt lys bag ved skærmen, eller lav et fedt rum med farvet lys til gameren, eller lad et blidt blåt lys langs gulvpanelerne guide dig ud på toilettet om natten, uden at det forstyrrer øjnene.

Alt dette er muligt med smarte LED strips der er nemme at montere lige der hvor du ønsker det. Køb kvalitets led strips lige her.

Lys med farver

Lys med mange funktioner

Ud over at være ret nødvendigt, og også at være stemningsskabende, så kan du få masser af forskellige lyskilder med mange praktiske funktioner.

Du kan f.eks. få lys der kan dæmpes, enten via kontakterne eller via en fjernbetjening, eller få tryk på din smartphone.

Ligeledes kan du selvfølgelig få lys der kan styres i både farver og farvetemperatur.

En anden mulighed er også at få sensorstyret lys i hjemmet, mange bruger det allerede i loftslamper, men det fås også til f.eks. garderobeskabet eller til under sengen, så der tænder et blidt lys når du står ud af sengen.

Der findes også et stort udvalg smart home løsninger inden for belysning, hvor det hele styres nemt og enkelt via wifi eller en stemmestyret hjemme assistent.