Et sikkerhedsdatablad er en garanti for at alle dele af et produkt er beskrevet korrekt og at eventuelle sundhedsskadelige elementer er fremhævet. Udarbejdelse af sikkerhedsdatablad kan gøres af producenten eller overlades til professionelle.

Lav selv dit sikkerhedsdatablad

Har du med simple ting at gøre, som det er nemt at få de korrekte informationer om, er der ikke noget i vejen for at du selv kan udarbejde dit sikkerhedsdatablad. Bygger du eksempelvis en stol af lærketræ, er første element på dit sikkerhedsblad lærketræ. Lærketræet er højst sandsynligt allerede beskrevet hos den forhandler du har købt det og data kan derefter overføres direkte. Stolen skal have lim i dyvel hullerne. Limen skal beskrives og alle data skal på databladet. Igen har du sikkert selv modtaget et sikkerhedsblad fra den producent der solgte dig limen, som du direkte kan overføre til stolens sikkerhedsdatablad. Det samme gælder den olie du giver stolen i finish.

Få dit sikkerhedsdatablad lavet af professionelle

Sælger du varer som ikke er simple og som består af flere komponenter som du ikke selv kan fremskaffe de nøjagtige data på, så er der hjælp at hente. Du slipper for alt besværet med at indhente data, lave prøver og selve beskrivelsen i dit sikkerhedsdatablad. Det væsentlige er, at du også slipper for ansvaret for korrektheden af dit sikkerhedsdatablad.

Flere fordele ved at få lavet dit sikkerhedsdatablad af professionelle

Den første åbenlyse fordel for dig er at du får tid til at lave alt muligt andet. De fleste der eksempelvis producere stole, vil helst bruge tiden på netop det og ikke på at skrive sikkerhedsdatablad.

Dernæst kan det også koste en hel masse penge, igen i form af tid, fordi det tager lang til at indhente de rigtige oplysninger, lave prøver og selve skrivearbejdet.

Slutteligt har du en garanti for indholdet af dit sikkerhedsdatablad. En garanti som er bedre end den du selv kan give, idet det er professionelle folk der har lavet dit sikkerhedsdatablad.

Kunden kigger sjældent på dit sikkerhedsdatablad

Kunder læser sjældent de data som du giver dem. Selv samlevejledninger gider de fleste kunder ikke følge. Ikke desto mindre er det et lovkrav at dine varer skal have et sikkerhedsdatablad som kunden kan læse alle oplysninger om produktet i. Så, uanset om du synes det er vigtigt eller ej, så er det en del af processen fra produktionen og helt frem til kunden.