Selvom mange af os drømmer om at hoppe på en flyvemaskine og suse ned til de varme lande for at opleve den antikke historie, er det ikke altid muligt. Nogle gange holder økonomien ikke til sådan en tur, og andre gange kan arbejde eller andre uforudsete begivenheder spænde ben for sådan en rejse.

Hvis du tripper på fødderne for at opleve historiens vingesus i din sommerferie, kan du heldigvis bare blive her i Danmark. Mange danske byer byder nemlig på historiske oplevelser, hvor du kan finde nips og ting fra både den danske og den internationale kulturhistorie. 

Danske museer opbevarer mange nipsting fra fortiden

Derfor bør du prioritere kulturhistorie

Det er utroligt spændende og lærerigt at opleve andre landes kulturhistorie. Hvis du for eksempel rejser til Egypten, vil du have mulighed for at gå på opdagelse i pyramiderne og fordybe dig i nipsting fra Antikken. 

Men det samme kan du også opleve her i Danmark, hvor mange museer og byer gemmer på kostbare skatte fra både jernalderen, middelalderen og vikingernes storhedstid. Du skal bare undersøge, hvilke byer der har mest at byde på, og på den måde kan du og din familie både blive underholdt og undervist i sommerens Danmark.

Find de rette historiske byer

Der er dog stor forskel på, hvor meget de danske byer har at byde på. Mens nogle er oldgamle og propfyldt med levn fra en svunden tid, er andre danske byer nyere og dermed ikke så rige på kulturhistorie. Du kan derfor med fordel give dig selv tid til at undersøge de forskellige kommuners hjemmesider.

Hvis du klikker ind på en hjemmeside såsom karrebaeksmindeinfo.dk/, vil du hurtigt finde ud af, at der er meget at komme efter. Karrebæksminde er en lille by på Sydsjælland, og den udviklede sig især under Napoleonstiden. Derfor er der en god chance for, at der gemmer sig skatte under overfladen fra mange forskellige tidsperioder og kulturer.

Rejs rundt i Danmark for at opleve kulturhistorie

Gør brug af de danske museer

I Danmark bliver kulturen og historien vægtet meget højt, og der er derfor mange forskellige museer, du kan besøge i din sommerferie. Du behøver ikke kun at søge mod de større byer for at gå på opdagelse i historien; langt de fleste mindre byer har også et lokalt museum, der udstiller levn og nipsting fra oldtiden.

I sommerferien er der ofte pres på de større museer, og du kan derfor med fordel besøge de mindre byer, hvis du gerne vil undgå horder af mennesker. Her kan du ofte også spørge efter den lokale guide, der vil have mere tid til overs til dig og din familie. På den måde får du mulighed for at give din familie en underholdende og personlig oplevelse her i Danmark, hvis muligheden for at suse til eksempelvis Egypten ikke lige melder sig.