Hvis du har krøller, så kender du måske til, at det kan være lidt af en kamp at administrere dem. De kan være vilde, og de kan virkelig have deres eget liv. Leder du efter en metode, hvor du kan gøre dine krøller lækre at se på og røre ved, er bæredygtig og samtidig nem? Så læs med i denne artikel, og find gode råd til dig og dit hår.

haar

Lad dig inspirere af curly girl metode

Curly girl metode er en form for guide til kvinder (eller mænd) med krøller, der er svære at styre. Mange med krøller oplever f.eks., at det kan være svært at redde deres hår, fordi det hurtigt kommer til at stå ud til alle sider. Her kan curly girl metode f.eks. henvise dig til en kam, der er særligt god til krøller. Og hvad gør det så bæredygtigt? Fremstillingen af kammen – som er lavet af træ. Den er desuden også super lækker at bruge. 

Vask kun håret en gang om ugen 

Det kan være svært at vænne sit hår til det, men det kan lade sig gøre at kæmpe hen imod, at man kun behøves at vaske det én gang om ugen. Dette er naturligvis mere bæredygtigt, fordi man bruger mindre vand, hvis man ikke skal vaske håret, hver gang man går i bad. Det er også godt, hvis du kan undgå at tage alt for varme bade, hvis du ikke kan nøjes med at gøre det en gang i ugen. Det varme vand kan være med til at skylle de naturlige olier ud af håret, så det bliver faktisk mere tørt, jo mere du vasker det. Hvis der er noget, som krøller ikke har brug for, så er det udtørring! Det leder os til næste punkt.

Brug leave in conditioner

Det er endnu et råd fra curly girl metode, der kommer på banen her. Som nævnt har krøllet hår brug for masser af fugt, og det kan du give det med bæredygtigt leave in conditioner. Det er noget, der også kommer til at være drøj i brug, fordi du ikke skal bruge det hver dag. 

baeredygtighed

Pas på med stylingsredskaber

Det kan være fristende at prøve at ”gøre mere ud af sine krøller” med en føntørrer, men det er langt bedre, hvis du kan gøre det med hænderne, så du skåner håret for den udtørring, som naturligt følger med under en føntørring af håret.