Vi skal passe på økonomien. Derfor lægger vi planer og budgetter, der skal holde privatøkonomien stram og sørge for, at der ikke sker store udfald, som kan beskadige vores økonomi betydeligt. 

Hvad så, hvis pengene skulle blive væk? Har du også lagt en plan for det? 

Hvis kortet ligger løst i lommen, i bilen eller på bordet på restauranter, beder du næsten om, at den glemmes. Alternativt kan den blive berøvet af en sørgelig sjæl. 

styr på økonomien

På byturen og i dagligdagen 

En perfekte pung til dig, der vil opbevare dine penge sikkert, kunne være Mulburry punge. De smarte, store punge er næsten umulige at overse, når du forlader et bord. 

De kommes i en håndtaske eller lignende, og du kan trygt gå ud i nattelivet eller på job. Det er mindre anbefalelsesværdigt, at du kun har pungen med dig rundt på din færden. 

I nattelivet og i løbet af hverdagen opstår der uendelig mange chancer for, at du kan miste pung, nøgler og telefon. Den chance kan du minimere ved at opholde disse klogt og sikkert. 

Samtidig skal du sørge for at huske pungen, når du forlader jobbet mm. Her kan det være en klog ide at holde din telefon i pungen. Vi bruger telefonen hele tiden. Er den der pludselig ikke, ligger den så i pungen lige bag dig. 

På den lange eller korte rejse

På rejsen er det virkelig vigtigt, at du har en god pung, som du ikke smider væk. 

Skulle du miste din pung i Danmark i toget eller andre steder, kan du hurtigt ringe til din bank og afmelde kortet. Der kan være sket skader, i nogle tilfælde vil din forsikring eller bank måske kunne hjælpe dig. 

Når det kommer til løse kontakter, du har hævet på rejsen, er historien helt anderledes. Du kan ikke ringe til alle butikker og sige serienumrene på de sedler, der lå i pungen. 

Derfor skal du være helt sikker på, at du stoler på dig selv og den pung, du medbringer på din ferie. I den store verden, hvordan kontanter bruges mere hyppigt end i Danmark, er faren noget større for at blive berøvet for dine kontanter. 

Eventuelt kan der købes moneypads, bæltetasker og andet, hvor penge opbevares mere sikkert eller helt gemmes væk på kroppen. 

god pung

Kontanter i boligen er et no-go 

Skulle nogen bryde ind hjemme hos dig og finde en stor bunke kontanter på natbordet eller i en af skufferne? Så siger tyven, mange tak. 

Igen er det noget mere besværligt for tyven, hvis de skal benytte dine kort, da du hurtigt kan spærre brugen. Måske kan den ukloge tyv endda opdages grundet leveringsadressen. 

Kontanterne kan ikke spores på samme måde. Og de skal ikke opbevares i hjemmet. Få gaver og andet ind på bankkontoen, så de er sikret mod indbrud.