Det gamle Egyptens historie er bemærkelsesværdig af mange forskellige grunde, men i særdeleshed på grund af deres unikke arkitektur. Alle mennesker kender til pyramiderne og til sfinksen, men de populære seværdigheder har andre formål en at være storslåede. 

tegn

De egyptiske tegninger

De egyptiske tegninger var ikke blot tilfældige billeder. Tegningerne forestillede mange forskellige ting, som for eksempel egypternes hverdagsliv, om de guder, som de troede på, og rejsen fra døden til livet efter døden. 

Tegningerne var ofte set sammen med hieroglyffer, der forklarede og beskrev tegningernes handling. Billederne var mest lavet på bygninger og monumenter, som faraoen havde ønsket, så ofte var tegningerne også nogle, som han havde bestemt. Derfor er der især mange tegninger, der omhandler livet som royal.

Den egyptiske tro

Hvorfor var faraoerne så opsat på at fortælle om deres liv? Det handler om den ældgamle egyptiske tro, der er stærkt forbundet til det spirituelle. Troen handlede om det evige liv. Ikke et evig liv på Jorden, men et evigt liv efter døden, hvor ens ånd ville fortsætte med at eksistere. 

Dog ville ånden kun fortsætte dens eksistens, hvis man aldrig blev glemt iblandt de levende. Dermed var tegningerne faraoernes forsøg på at sikre, at de levendes verden altid ville huske dem, så deres ånd kunne opnå evigt liv. 

Egyptiske søjler

Det evige liv 

Med nutidens nysgerrighed inden for historie kan man sige, at faraoerne fik det, som de ønskede sig; man husker dem. Historikere verden over har fået meget gavn af de egyptiske tegninger, som fortæller os meget om livet dengang. 

Selvfølgelig skal man huske, at fortællingerne ikke er objektive; det, der er fortalt, er noget, som faraoen gerne ville dele. Selvom vi måske ikke altid ser faraoerne som gode mennesker, ser vi dem, og ifølge deres tro, er vi derfor med til at holde deres ånd i live.