Egypten er et af de mest populære rejsemål for danskere. Det er det af flere grunde. Først og fremmest er landet ekstremt spændende rent historisk.

Det gamle Egypten

Der har levet mennesker i Nildalen i mere end 60.000 år. Omkring år 4000 før kristi fødsels begyndte en meget politisk og religiøs kultur, der siden er blevet kendt som Det Gamle Egypten. En periode der også har betydet meget for den nuværende kultur i både Mellemøsten og Europa. Historien om Det Gamle Egypten varede frem til Alexander Den Store erobring af Egypten 332 f. kr.

Pyramiderne ved Giza

En af de største turistattraktioner i verden er pyramiderne, blandt andre Keops, samt Sfinksen ved Giza tæt ved hovedstaden Cairo. Keops blev bygget i det fjerde dynasti af Det Gamle Egypten og er den eneste overlevende af oldtidens syv underværker. Sfinksen er en stor figur med et menneskehoved på en løvekrop. Generelt er der meget spændende information at hente om Egypten online, og det er forholdsvis let at blive klogere på det spændende land. Undersøg eksempelvis, hvad du kan blive klogere på på randersbibrssfeed – det kunne være Egypten eller måske noget helt andet?

Rødehavet er smukt

Endnu en stor attraktion ved Egypten er det meget smukke Rødehavet. Havet mellem Den Arabiske Halvø og Afrika og er 2250 km langt. Og havet er ekstremt fyldt med liv og ovenikøbet meget smukt liv. Derfor tager rigtig mange mennesker til Egypten for at dykke og snorkle. Det er nemlig dykning i verdensklasse, der kan opleves i det meget salte hav. Specielt mod nord ved Sinai halvøen i nationalparken RasMohammed kan man virkelig få naturoplevelser, der vil kunne huskes meget længe. Har har du brug for en pause fra dykningen kan du blive klogere på alverdens emner ved at læse mere om evt. på lovit.dk . Så meget viden og gode oplevelse man kan få!