Det bliver mere og mere populært blandt danskerne at investere i elbiler. I takt med dette bliver der produceret flere og flere elbiler til markedet – herunder eksempelvis fra forskellige bilmærker og i forskellige prisklasser. Der er flere forskellige gode grunde til, at du skal vælge en elbil – eksempelvis at du gør klimaet en stor tjeneste. Vil du vide mere om, hvorfor du skal vælge en elbil? Så læs med herunder, hvor du får både fordele og ulemper ved en elbil. Måske vil du blive overrasket!

automobil

Fordele og ulemper

For at kunne vurdere, om man ønsker at købe en elbil, er det først og fremmest vigtigt, at man er klar over de forskellige fordele og ulemper ved elbilen. En af de klare fordele er, at man gør klimaet og miljøet en kæmpe tjeneste. Elbiler kører på el og opladning, hvilket betyder, at de ikke forurener. Dette betyder dog også, at elbilen er meget stille, når den kører, og dette kan blive en smule farligt i trafikken. Dette er en af de primære ulemper ved elbilen. Der er ingen tvivl om, at ønsker man at gøre naturen en tjeneste, skal man investere i en god og holdbar elbil.

Prisen på elbiler

Ligesom med de mange forskellige benzin-og dieselbiler kommer elbilerne i mange forskellige prisklasser. Efter elbilerne er steget i popularitet, er prisen på dem steget i takt – herunder eksempelvis øget registreringsafgift. Det er stadig muligt at finde elbiler til billige priser, med lave afgifter. Ønsker du at investere i en elbil til under 200.000 kr., skal du eksempelvis vælge en Dacia Spring eller en Renault ZOE. Der er mange muligheder, når det kommer til elbiler, og hvilken model, man skal vælge! Det er vigtigt, at man overvejer de forskellige muligheder grundigt, før man tager et endeligt valg.

elbil_ladestation

Prisen på opladning

Rigtigt mange har svært ved at forstå, hvordan man regner prisen på en opladning af elbilen ud. Dette kan du gøre let og simpelt ved hjælp af en refusionsberegner. Denne beregner viser, hvad det cirka vil koste at lade med forskellige bilmodeller. I refusionsberegneren skal du blot angive hvor langt, du kører om året, hvilken bil, du ejer, hvor meget du forventer at lade udenfor hjemmet og hvor meget du betaler i kWh hos dit elselskab. Herefter kan refusionsberegneren beregne din pris på opladning af elbil. Smartere bliver det absolut ikke. Så tag et kig på beregneren og se, hvor meget det vil koste for dig.