Den ægyptiske indretning bærer stærkt præg af to ting:

Sin beliggenhed i det nordafrikanske Mellemøsten. 

Sin oldgamle historie med guder, mumier og pyramider. 

Begge ting skal tages in mente, når boligen skal indrettes derhjemme. For hvordan passer din bolig egentlig ind i orientalsk og mellemøstlig sammenhæng? 

Søde nips-ting giver liv i lejligheden, men større møbler kan fjerne æstetikken fra det danske hjem. Hvilket kan være et problem. 

Ægypten

Et billigere strejf af ægyptisk indretning

Leder du efter en god måde at få de ægyptiske farver ind i din bolig? Så kunne du med fordel anskaffe dig en plakat, hvor netop det opnås. Det er en billig måde at få de ægyptiske farver ind i din bolig. 

Den dyre løsning er at finde din helt store pengepung frem og købe et fantastisk vævet tæppe, som ægypterne er særligt kendte for. Alternativet hertil er at finde samme farver og mønstre i tæppet, men af en ringere kvalitet. 

Oplevelsen er ikke helt den samme. På et budget kan du dog ikke forlange alt. Vi lever i en verden, hvor ikke alle kan få alt, de peger på. En kendsgerning som særligt får sin sandhed i nutiden Ægypten.

Indkøb fra ferien 

Man må næsten formode, at du selv har oplevet de vilde taxature, din skønne kryddere mad, de flotte basarer og enorme pyramider i Ægypten. Ikke at det skal være en forudsætning for at ville indrette hjemmet efter ægyptiske standarder. Men den store interesse for landet med den vidunderlige historie, må komme et sted fra. 

Overvejer du at slå vejen forbi Ægypten igen, har du den allerbedste mulighed for faktisk at finde en billig måde at indrette boligen med stærkt ægyptisk præg. Fjerner vi flybilletter og hotelopholdet, kan du spare mange penge på at købe tæpper, nips-ting, møbler, vaser, keramik og andet i Ægypten i stedet for via en dyr dansk forhandler. 

Er kufferten rimelig lille, kan det fragtes. 

Forestil dig, at du går på et marked. Du finder det ene tæppe, klæde, statue, vase efter hinanden, som du bare må eje. Du har en lille taske, som aldrig ville kunne bære al vægten. Her må du fragte disse varer hjem. Det kan være virkelig smart af flere årsager. 

Du får en virkelig god pris på markedet. Du kan sende tingene billigt med fragt. Du er sikker på, at de billige og autentiske varer sendes sikker og godt på vej. Og du får en kontakt i Ægypten, der kan vise dig nye varer fra tid til anden – lyder det ikke spændende. 

ægyptisk_indretning

Kan du inkorporere stilen i dit danske hjem? 

Alle hjem har en vis mæthedsgrænse. Det gælder både for Kaj Bojesen-møbler, som det gælder pyramider og ægyptiske kattedyr. Der en grænse for, hvad lejlighedens rum og stil kan optage, før du bliver en halvskør, fanatisk samler. 

Hvordan finder du så den mæthedsgrænse? 

En indikation er, at din gæster bliver stumme, når de kommer ind i boligen. Hvis de helt mister deres taleevner og ikke engang prøver at få til at genoverveje din indretning, har du nået det fanatiske stadie. Vejen tilbage herfra er en næsten umulig disciplin.